13 kwietnia na Żoliborzu i 14 kwietnia na Mokotowie ruszy 12. sezon Targu Śniadaniowego.
Targ śniadaniowy to cykliczne wydarzenie gastronomiczne w Warszawie. Śniadania w plenerze odbywają się w soboty na Żoliborzu i niedziele na Mokotowie.
Targ Śniadaniowy rozpoczął swoją działalność na Żoliborzu w 2013 roku. Od tamtej pory stał się jednym z ulubionych sposobów Warszawiaków na spędzenie weekendu w mieście. W dwóch zielonych lokalizacjach można nie tylko zjeść śniadanie czy lunch, ale także spędzić czas z bliskimi w zielonych dzielnicach Warszawy: poznać smaki regionalne i egzotyczne, produkty ekologiczne, nietypowe rękodzieło. Wystawcy Targu Śniadaniowego to grupa pasjonatów – są to często niewielkie, rodzinne firmy i ludzie, dla których gotowanie to pasja.
Lokalizacje:
SOBOTY NA ŻOLIBORZU – start 13 kwietnia 2024
al. Wojska Polskiego, róg ul. Śmiałej
godz. 9:00-16:00
NIEDZIELE NA MOKOTOWIE – start 14 kwietnia 2024
Skwer AK Granat
godz. 10:00-17:00
Targ Śniadaniowy to także okazja do zapoznania się z kuchnią z różnych stron świata, bez wyjeżdżania poza rodzinne miasto. Program Targu Śniadaniowego od samego początku istnienia obfituje w bogatą ofertę kulinarną i kulturalną. Organizowane są weekendy tematyczne we współpracy z ambasadami i organizacjami kulturalnymi, których celem jest przybliżenie nawet najodleglejszych kultur świata. Także w tym roku goście Targu Śniadaniowego będą mogli zapoznać się z daniami Japonii, Meksyku, Indii czy Francji.
FB: https://www.facebook.com/targsniadaniowy