Targ Wielkanocny w Hali Koszyki

Targ Wielkanocny w Hali Koszyki.

Przygotuj się do Wielkanocy z Halą Koszyki –„Opowieść o Koszyczku”.

Targ Wielkanocny, warsztaty z rękodzieła oraz warsztaty kulinarne – to wszystko już w najbliższy weekend 7 i 8 kwietnia 2017 roku w Hali Koszyki, pod okiem profesjonalistów, którzy pomogą zorganizować idealne święta.

Na ten weekend BAZAR Koszyki powiększy się o dodatkową przestrzeń, którą w całości wypełni Targ Wielkanocny. Będzie tam można kupić wszystkie produkty, półprodukty oraz gotowe dania niezbędne do przygotowania śniadania wielkanocnego. Będą to wyroby pochodzące z ekologicznych farm i hodowli, takie jak: jaja, kwiaty, zioła, owoce i wysokiej jakości przetwory, białe kiełbasy, żury, mazurki i wiele innych smacznych potraw, a także cięte kwiaty, mchy i zioła.

 

Harmonogram wydarzeń:

 8-9 kwietnia 2017 r., w godzinach 9:00 – 22:00 – Targ Wielkanocny

Sobota 8 kwietnia 2017 w godzinach 11:00 – 22:00 – Wielkanocne Inspiracje z Electrolux

Warsztaty dla dzieci:

  •  11:30 – 12:30 – warsztaty dla dzieci
  •  13:00 – 14:00 – warsztaty dla dzieci
  •  14:30 – 15:30 – warsztaty dla dzieci

Wielkie Zmagania Gwiazd- Turniej: Północ MICHAŁ GODYŃ vs. Południe JULIAN KAREWICZ:

  •  16:00 – 17:00 – Turniej I
  •  17:30 – 18:30 – Turniej II
  •  19:00 – 20:00 – Turniej III

Niedziel9 kwietnia 2017 – w godzinach 11:00 – 15:00 – warsztaty z robienia ajerkoniaku (5 grup 12 osobowych, koszt udziału 10 zł)
zapisy tu – klik 

 9 kwietnia w godzinach 12:00 – 16:00 – warsztaty cukiernicze (2 grupy –12:00 i 15:00, udział bezpłatny)
zapisy tu – klik

Więcej szczegółów na www.koszyki.com.

Każdy, kto w tych dniach odwiedzi Halę Koszyki, będzie mógł znaleźć coś dla siebie. Zapracowani – gotowe dania, wielbiciele gotowania – przyprawy, początkujący kucharze – warsztaty kulinarne, dzieci – zajęcia z tradycyjnego rękodzieła.

Inne wielkanocne atrakcje to „folkowe” warsztaty dla gości Koszyków, na których będzie można poznać tajniki wyrobu bukietów, palm oraz ludowych pisanek i kraszanek. Odbędą się także warsztaty w Akademii Kulinarnej Comfort Food Studio, gdzie pod okiem Kasi Marciniewicz, autorki bloga ChilliBite.pl, będzie można nauczyć się przygotowywania ajerkoniaku, a korzystając ze wskazówek Gosi Winkowskiej, która kuchenne szlify zdobywała w londyńskich restauracjach i własnej klubokawiarni – pieczenia wielkanocnej baby. Wiosenne Inspiracje z Electrolux stworzą natomiast okazję do udziału w turnieju kulinarnym, który poprowadzą Ania Starmach i Piotr Kędzierski.

źródło: materiały prasowe

Reklama

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.