Targ Wielkanocny w Hali Koszyki.
Przygotuj się do Wielkanocy z Halą Koszyki –„Opowieść o Koszyczku”.
Targ Wielkanocny, warsztaty z rękodzieła oraz warsztaty kulinarne – to wszystko już w najbliższy weekend 7 i 8 kwietnia 2017 roku w Hali Koszyki, pod okiem profesjonalistów, którzy pomogą zorganizować idealne święta.
Na ten weekend BAZAR Koszyki powiększy się o dodatkową przestrzeń, którą w całości wypełni Targ Wielkanocny. Będzie tam można kupić wszystkie produkty, półprodukty oraz gotowe dania niezbędne do przygotowania śniadania wielkanocnego. Będą to wyroby pochodzące z ekologicznych farm i hodowli, takie jak: jaja, kwiaty, zioła, owoce i wysokiej jakości przetwory, białe kiełbasy, żury, mazurki i wiele innych smacznych potraw, a także cięte kwiaty, mchy i zioła.
Harmonogram wydarzeń:
8-9 kwietnia 2017 r., w godzinach 9:00 – 22:00 – Targ Wielkanocny
Sobota 8 kwietnia 2017 w godzinach 11:00 – 22:00 – Wielkanocne Inspiracje z Electrolux
Warsztaty dla dzieci:
- 11:30 – 12:30 – warsztaty dla dzieci
- 13:00 – 14:00 – warsztaty dla dzieci
- 14:30 – 15:30 – warsztaty dla dzieci
Wielkie Zmagania Gwiazd- Turniej: Północ MICHAŁ GODYŃ vs. Południe JULIAN KAREWICZ:
- 16:00 – 17:00 – Turniej I
- 17:30 – 18:30 – Turniej II
- 19:00 – 20:00 – Turniej III
Niedziela 9 kwietnia 2017 – w godzinach 11:00 – 15:00 – warsztaty z robienia ajerkoniaku (5 grup 12 osobowych, koszt udziału 10 zł)
zapisy tu – klik
9 kwietnia w godzinach 12:00 – 16:00 – warsztaty cukiernicze (2 grupy –12:00 i 15:00, udział bezpłatny)
zapisy tu – klik
Więcej szczegółów na www.koszyki.com.
Każdy, kto w tych dniach odwiedzi Halę Koszyki, będzie mógł znaleźć coś dla siebie. Zapracowani – gotowe dania, wielbiciele gotowania – przyprawy, początkujący kucharze – warsztaty kulinarne, dzieci – zajęcia z tradycyjnego rękodzieła.
Inne wielkanocne atrakcje to „folkowe” warsztaty dla gości Koszyków, na których będzie można poznać tajniki wyrobu bukietów, palm oraz ludowych pisanek i kraszanek. Odbędą się także warsztaty w Akademii Kulinarnej Comfort Food Studio, gdzie pod okiem Kasi Marciniewicz, autorki bloga ChilliBite.pl, będzie można nauczyć się przygotowywania ajerkoniaku, a korzystając ze wskazówek Gosi Winkowskiej, która kuchenne szlify zdobywała w londyńskich restauracjach i własnej klubokawiarni – pieczenia wielkanocnej baby. Wiosenne Inspiracje z Electrolux stworzą natomiast okazję do udziału w turnieju kulinarnym, który poprowadzą Ania Starmach i Piotr Kędzierski.
źródło: materiały prasowe
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.