Weekend w Hali Gwardii: Jesień pełna grzybów.
To już czwarty weekend w Hali Gwardii! Jak co tydzień zapraszamy od piątku do niedzieli na targ pełen świeżych, regionalnych produktów oraz do licznych restauracji, które zadbają o Wasz dobry nastrój.
Tematem przewodnim weekendu będą grzyby! Podczas warsztatów i pokazów zobaczycie, jak wyczarować z nich pyszne danie. Szczegółowy plan zajęć poniżej.
->Piątek 20 października 2017
Warsztaty kulinarne poprowadzi Tomek Królikowski. W kolejnych wejściach ugotuje:
• godz. 11.00 – Naleśniki gryczane z ragout grzybowym i szpinakiem
• godz. 12.30 – Risotto z prawdziwkami podlewane cydrem/ pesto z pietruszki na bursztynie ze słonecznikiem
• godz. 14.00 – Flaczki jarskie z boczniaków / sałatka z kaszy ze świeżymi ziołami
->Sobota 21 października 2017
Pokazy kulinarne poprowadzi Jakub Steuermark. W kolejnych wejściach pokaże śniadaniowe kombinacje z grzybów:
• godz. 11.00 – Pasta z duxelle grzybowo-cebulowo-rozmaryn
• godz. 12.30 – Grzyby z patelni na grzance z jajem przepiórczym i sosem holenderskim
• godz. 14.00 – Boczniaki z sezamem i cytryną na grzankach
->Niedziela 22 października 2017
• godz. 11.00 i 12.30 – Warsztaty dla dzieci z Martą Pietrzak. W tę niedzielę Marta będzie z dziećmi robić soki warzywne. Po ich spróbowaniu oraz omówieniu soki posłużą za… farby, którymi dzieci będą malować! Podczas warsztatów użyte zostaną dynie, marchewki, buraki, pomidory, szpinak.
GODZINY OTWARCIA HALI GWARDII:
Piątek i sobota
• Targ – 09.00-20.00
• Strefa śniadań – od 09.00
• Sklepy i strefa gastronomiczna – 11.00-01.00
• Smak Brasserie 09.00-01.00
Niedziela
• Targ – 10.00-17.00
• Strefa śniadań – od 10.00
• Sklepy i strefa gastronomiczna – 11.00-23.00
• Smak Brasserie – 10.00-23.00
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.