Weekend w Hali Gwardii: Jesień pełna grzybów

Weekend w Hali Gwardii: Jesień pełna grzybów.

To już czwarty weekend w Hali Gwardii! Jak co tydzień zapraszamy od piątku do niedzieli na targ pełen świeżych, regionalnych produktów oraz do licznych restauracji, które zadbają o Wasz dobry nastrój.

Tematem przewodnim weekendu będą grzyby! Podczas warsztatów i pokazów zobaczycie, jak wyczarować z nich pyszne danie. Szczegółowy plan zajęć poniżej.

->Piątek 20 października 2017
Warsztaty kulinarne poprowadzi Tomek Królikowski. W kolejnych wejściach ugotuje:
• godz. 11.00 – Naleśniki gryczane z ragout grzybowym i szpinakiem
• godz. 12.30 – Risotto z prawdziwkami podlewane cydrem/ pesto z pietruszki na bursztynie ze słonecznikiem
• godz. 14.00 – Flaczki jarskie z boczniaków / sałatka z kaszy ze świeżymi ziołami

->Sobota 21 października 2017
Pokazy kulinarne poprowadzi Jakub Steuermark. W kolejnych wejściach pokaże śniadaniowe kombinacje z grzybów:
• godz. 11.00 – Pasta z duxelle grzybowo-cebulowo-rozmarynowego na kanapkach z pełnoziarnistego chleba
• godz. 12.30 – Grzyby z patelni na grzance z jajem przepiórczym i sosem holenderskim
• godz. 14.00 – Boczniaki z sezamem i cytryną na grzankach

->Niedziela 22 października 2017
• godz. 11.00 i 12.30 – Warsztaty dla dzieci z Martą Pietrzak. W tę niedzielę Marta będzie z dziećmi robić soki warzywne. Po ich spróbowaniu oraz omówieniu soki posłużą za… farby, którymi dzieci będą malować! Podczas warsztatów użyte zostaną dynie, marchewki, buraki, pomidory, szpinak.

GODZINY OTWARCIA HALI GWARDII:

Piątek i sobota
• Targ – 09.00-20.00
• Strefa śniadań – od 09.00
• Sklepy i strefa gastronomiczna – 11.00-01.00
• Smak Brasserie 09.00-01.00

Niedziela
• Targ – 10.00-17.00
• Strefa śniadań – od 10.00
• Sklepy i strefa gastronomiczna – 11.00-23.00
• Smak Brasserie – 10.00-23.00

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.