Najlepsze pączki w Warszawie.
Warszawa może poszczycić się kilkoma miejscami, które wypiekają pączki od pokoleń. Poniżej prezentujemy listę cukierni, gdzie pączki smakują najlepiej.

Pracownia Cukiernicza Zagoździński
Miejsce otwarte od 90 lat na Woli. Pączki codziennie wypiekane cechują się chrupiącą skórką, puszystym ciastem i delikatną w smaku konfiturą. Cukiernia wypieka tylko pączki i jest otwarta codziennie do ostatniego pączka.
W Tłusty czwartek obowiązuje zasada, że jedna osoba może kupić maksymalnie 20 sztuk pączków.
Pracownia Cukiernicza Zagoździński, ul. Górczewska 15
http://pracowniacukiernicza.pl
Lukullus
Cukiernia założona w 1946 roku na Pradze przez Jana Dynowskiego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Cukiernia stawia na jakość i wszystkie produkty w swoim składzie zawierają masło a nie margarynę. W Warszawie znajduje się osiem cukierni.
Lukullus, ul. Mokotowska 52a
http://cukiernialukullus.pl/home/
Cukiernia Cieślikowski
Cukiernia z warszawskimi tradycjami. Bardzo smaczne pączki. W Warszawie cukiernia posiada kilka lokali.
Cukiernia Cieślikowski Rondo ONZ, Al. Jana Pawła II 18
http://www.cukierniacieslikowski.pl
Pawłowicz – Gorące pączki z okienka
Pączki pyszne i warto je zjeść jak są jeszcze gorące. Duży wybór smaków.
Pawłowicz – Gorące pączki ul. Chmielna 13

A. Blikle
Cukiernia założona 11 września 1869 roku na ulicy Nowy Świat 31.
Pączki z konfiturą różaną i polewą lukrową to najbardziej rozpoznawany produkt cukierni, ale firma A.Blikle idąc z duchem czasu wprowadziła również pączki z nadzieniem pomarańczowym z dodatkiem imbiru i polewą lukrową oraz pączki z nadzieniem wiśniowym z dodatkiem chili i polewą szampańską.
A. Blikle, ul. Nowy Świat 33
MOD
W MOD zjecie wariację amerykańskiego paczka z dziurką. Ciasto jest puszyste i delikatne oblane pysznymi polewami.
MOD, ul. Oleandrów 8
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.