Menu wizytówką twojej restauracji

Menu wizytówką twojej restauracji

Ostatnie lata to prawdziwy restauracyjny boom. Polacy coraz częściej odwiedzają lokale gastronomiczne nie tylko podczas wakacyjnych urlopów i wyjazdów do miejscowości turystycznych, ale również na co dzień. To sprawia, że sektor rośnie w siłę. Dane statystyczne mówią o nawet 80 tysiącach lokali gastronomicznych w naszym kraju. Jest to równoznaczne z ogromną konkurencją! Jak w takich warunkach zdobyć klienta? W jaki sposób zachęcić go do skorzystania właśnie z naszego lokalu? Powodów, dla których klient odwiedza konkretną restaurację jest wiele — klienci często sugerują się rodzajem kuchni serwowanej w restauracji, w zależności od swoich indywidualnych upodobań, bywa też, że odwiedzają restaurację dzięki poleceniu swoich znajomych. Ale w jaki sposób my sami, prowadzący restaurację możemy wpłynąć na decyzje i wybór klienta?

Karta menu prawdę ci powie

Prawdziwą wizytówką lokalu gastronomicznego jest jego karta menu. Nowoczesna karta, będąca spójna z wizerunkiem lokalu, pełni funkcję zaproszenia do środka i zachęca klientów by spróbowali oferowanych przez restaurację potraw. Może powstać w przeróżnych formach i kolorach, również w zakresie treści możliwości są nieograniczone. Jakie są więc zasady tworzenia karty menu? Co należy w niej zawrzeć, a czego powinniśmy się wystrzegać?

Przede wszystkim należy pamiętać o tym, że powinna ona być przejrzysta i klarowna. Nadmiar ilustracji, grafik i tekstu sprawi, że karta nie będzie czytelna i może zniechęcić klienta. Ważne jest również to, jakie dania oferujemy w karcie. Warto zwrócić uwagę na fakt, że bardzo obszerna oferta wcale nie przyciągnie więcej klientów niż krótkie, zwięzłe menu, oferujące sprawdzone dania. Ograniczając długość karty menu jesteśmy w stanie zagwarantować, że przygotowane przez nas posiłki będą zawsze świeże, a składniki użyte do ich produkcji będą najwyższej jakości. Zbyt długa lista nie tylko sugeruje, że potrawy są mrożone, ale także utrudnia prawidłowe zaopatrzenie restauracji.

Nie bez znaczenia jest również to, z czego wykonana zostanie nasza karta menu. Każdego dnia dziesiątki osób będą przeglądać nasze menu, dlatego dobrze upewnić się, że materiały będą odporne na zabrudzenia, bądź będą łatwo poddawały się czyszczeniu. Stało się to szczególnie istotne w ostatnich latach, kiedy wymogi sanitarne uległy zaostrzeniu i karty menu częściej muszą być poddawane dezynfekcji.

Skorzystaj z fachowej wiedzy

Nie musisz znać wszystkich zasad tworzenia kart, ani podglądać kart u konkurencji. Aby stworzyć swoją własną unikalną kartę menu i aby dopasować ją tak, by jak najlepiej spełniała swoje funkcje, warto jest skorzystać z pomocy specjalistów, którzy mają niezbędną wiedzę, doświadczenie oraz narzędzia, by stworzyć idealną kartę menu. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej https://k-arty.pl Introligatorni Lewandowscy, która swoje doświadczenie gromadzi już od ponad 100 lat. Specjaliści Kart Menu Lewandowski, marki, która od 10 lat profesjonalizuje się w kreacji kart menu, mają już ponad 3 tysiące projektów na swoim koncie, pomogą dobrać odpowiednią formę, kształt i kolor okładki. Możesz wybrać kartę w formie książki, a także zamówić jednokartkowe karty menu. Karty Menu Lewandowski przygotuje także jednostronicowe wkładki sezonowe, czy karty win, które będą stanowiły uzupełnienie dotychczasowej karty lub będą eksponować propozycje sezonowe, bądź specjalną ofertę dla dzieci.

Nie zapominaj, że w pierwszej kolejności jemy oczami — dlatego warto zwrócić uwagę na aspekty wizualne i wybrać mądrze spośród mnogości czcionek, kolorów i grafik, by stworzyć coś niepowtarzalnego.

Co ważne, w Karty Menu Lewandowski możesz liczyć na wsparcie przez cały okres powstawania menu, od projektu karty, aż po jego finalizację — będziesz zatem świadkiem procesu powstawania twojej wymarzonej karta menu od zalążka aż po gotowy produkt, który z dumą będziesz mógł wziąć do ręki, a następnie zachwycić swoich klientów.

Firma Karty Menu Lewandowski świadczy swoje usługi nie tylko na terenie Polski, ale także w innych krajach Europy, m.in. w Grecji, we Włoszech, Francji, Niemczech czy Austrii. Niezależnie od tego gdzie twoja restauracja ma swoją siedzibę, teraz możesz oddać kartę menu w ręce profesjonalistów i cieszyć się niepowtarzalną kartą, która zachwyci odwiedzających cię gości.

/artykuł sponsorowany/

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.