Trattoria Rucola na Żoliborzu

UDOSTĘPNIJ
  •  
  •  
  •  
  •  

Trattoria Rucola na Żoliborzu

Ciesząca się niesłabnącą popularnością sieć Trattoria Rucola, w niedzielę 2 czerwca otworzyła już piątą restaurację w Warszawie. Tym razem Trattoria zawitała na Żoliborz, gdzie w przestronnych wnętrzach nowego lokalu przy Placu Inwalidów 10 wszyscy miłośnicy włoskiej kuchni będą mogli delektować się jej przysmakami – aromatyczną pizzą na cienkim cieście, bogactwem makaronów czy zdrowymi i zawsze świeżymi sałatkami.
Trattoria Rucola to rozpoznawalne i lubiane miejsce na warszawskiej mapie kulinarnej. Dania serwowane w lokalach o charakterystycznym zielono-białym wystroju zdążyły już podbić serca warszawskich smakoszy, ponieważ powstały one z połączenia najwyższej jakości, oryginalnych składników, przepisów prosto ze słonecznej Italii i talentu kulinarnego szefa kuchni Francesco Pisaniego.
 
Menu Trattorii Rucola zostało specjalnie przygotowane przez szefa kuchni i rodowitego Włocha Francesco Pisaniego, którego specjalnością jest łączenie tradycyjnej włoskiej kuchni z nowoczesnymi trendami.

Na dużą uwagę w żoliborskiej restauracji zasługuje pizza o cienkim spodzie i pełnym, aromatycznym smaku z przeróżnymi składnikami (od tradycyjnych propozycji jak Margherita czy Peperoni po nieco bardziej wyszukane Gamberi z krewetkami czy Tartufo z szynką Prosciutto Crudo, grillowanym bakłażanem i pastą truflową).

Będąc w Trattori Rucola przy Placu Inwalidów warto także skusić się na prawdziwe włoskie makarony (np. Pacceri Della Contadina – makaron paccheri z kremowym sosem z sera Gorgonzola, prażonym włoskim boczkiem i zielonymi szparagami czy tradycyjne Spaghetti Bolognese). W ofercie nie brakuje także słynnych włoskich deserów jak Panna Cotta czy Tiramisu, a także sufletów, musów oraz deserów lodowych. Całość karty doskonale uzupełnia szeroka gama włoskich win i innych alkoholi, a także polskich piw regionalnych.

Zgodnie z tradycją wypracowaną w pozostałych czterech lokalach pod szyldem Trattoria Rucola, i na Żoliborzu stała karta będzie uzupełniana o dania sezonowe, m.in. ze szparagów, owoców morza czy dyni.
Karta żoliborskiej Trattorii stworzona została z myślą zarówno o osobach szukających ciekawej propozycji na lunch, smaczny obiad, romantyczną kolację tylko we dwoje, ale także o rodzinach z dziećmi, ponieważ oprócz menu i kącika dziecięcego, lokal oferuje także weekendowe zabawy z animatorką.

Trattoria Rucola – Pl. Inwalidów 10, Żoliborz
Czynne codziennie w godzinach 12.00 – 22.00

Pozostałe restauracje Trattoria Rucola:

ul. Francuska 6, Saska Kępa
ul. Miodowa 1, Stare Miasto
ul. Krucza 6/14, Śródmieście
ul. Klimczaka 1, Wilanów

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.