Międzynarodowy Dzień Jogi w Łazienkach Królewskich 2019

UDOSTĘPNIJ
  •  
  •  
  •  
  •  

Międzynarodowy Dzień Jogi w Łazienkach Królewskich 2019.

Ambasada Indii w Warszawie zaprasza na obchody 5. Międzynarodowego Dnia Jogi w Łazienkach Królewskich. Świętujmy razem energię, radość i siłę jogi! Hasło przewodnie tegorocznej edycji to “Joga jest zdrowa” .

PROGRAM

SCENA GŁÓWNA DNIA JOGI

9:30 (30 min) – Medytacja Gongów – (Łukasz Sędziak, lookalife.eu)

10:10 (40 min) – Lekcja jogi wg międzynarodowego protokołu (Kirti Ghalawat, Ambasada Indii w Polsce)

10:50 (5 min) – Klasyczny taniec indyjski Bharatanatyam – (Zuzanna Kann, Teatr Tańca Nataraja)

11:00 (5 min) – Ceremonia otwarcia, spotkania z Jego Ekscelencją Ambasadorem Republiki Indii Mr. Tsewang Namgyal

11:05 (10 min) – Panel z ambasadorkami jogi w PolsceAneta Awtoniuk, Edyta Herbuś, Paulina Holtz, Dominika Łakomska, Małgorzata Pieczyńska i Ewa Szabatin

11:15 (5 min) – Klasyczny taniec indyjski Kathak – (Mohini Indian Dance Group)

11:20 (40 min) – Poznaj jogę Iyengara – lekcja jogi (Artur Filipowicz, JogaArt)

12:00 (5 min) – Klasyczny taniec indyjski Bharatanatyam – (Zuzanna Kann, Teatr Tańca Nataraja)

12:10 (40 min) – Poznaj Ashtanga jogę – lekcja jogi (Yoga Republic)

12:50 (5 min) –  Pokaz tańców indyjskich semi-klasyka i bhangra – (Mohini Indian Dance Group i Mohini Bhangra Group)

13:00 (40 min) – Poznaj Sri Sri Jogę – lekcja jogi (Marta Sawicka-Danielak, The Art of Living oraz Dominika Łakomska, Ambasadorka Dnia Jogi)

13:40 (10 min) – Pokaz Vinyasa Flow (Ewa Jaros, Aldona Filipiuk, Astanga Yoga Studio)

13:50 (40 min) – Joga dla biegaczy – lekcja jogi (Ewelina Godlewska, Joga Centrum)

14:30 (5 minut) – Klasyczny taniec indyjski Odissi – (Zofia Lichota, zespół tańca indyjskiego Natarang)

14.35 (10 min) – Pokaz Ashtanga Jogi (Yoga Republic)

14:45 (40 min) – Poznaj Vinyasa Jogę – lekcja jogi (Kasia Zasławska Joga Saska Kępa)

15:30 (5 minut) – Bollywood dance – (Zofia Lichota, zespół tańca indyjskiego Natarang)

15:40 (20 min) – Spotkanie z jogą Kundalini – (Devraj Singh Khalsa, Yogi Tea)

16:00 (5 min) – Klasyczny taniec indyjski Kuchipudi – (Zofia Lichota, zespół tańca indyjskiego Natarang)

16.10 (40 min) – Poznaj Bikram jogę – lekcja jogi (Marta Hodgdon, Bikram Joga)

16.50 (10 min) – Pokaz jogi (Kirti Ghalawat, Ambasada Indii w Polsce)

17:00 – występ muzyczny zespołu WARM HEART

 

STREFA SPOTKAŃ BosoNaMacie.pl

10.00 (20 min) – Medytacja Panchakosha – Dorota Niedźwiecka (The Art Of Living)

10:30 (30 min) – Ayurweda dla każdego – wykład dr Radhy Jindal (The Art of Living)

11:00 (15 min) – Co wiąże firmę Himalaya z Ayurwedą – prezentacja sponsora

11.50 (30 min) – Jak joga pomaga budować siłę w walce z chorobą – spotkanie z Darią Dziewięcką (TOK FM)

11:45 (45 min) – Poznaj Sivananda jogę – lekcja jogi (Ola Stelmach, sivananda.eu/pl)

12:30 (45 min) – Joga w ciąży – przepis na dobre samopoczucie – Ola Kunstler (Yogamudra), Ola Perec (Yoga Republic), Agata Zagórska (Samadhi Joga)

13.15 (30 min) – Joga dla zdrowia – jak to działa? – lekcja jogi z Piotrem Kunstlerem (Yogamudra)

13:45 (45 min) – 1% teorii – czyli joga w życiu codziennym – spotkanie z autorami Bosonamacie.pl i Joga Magazyn (Aga Passendorfer, Ania Chomczyk, Marek Łaskawiec, Krystian Mesjasz, Przemek Nadolny)

14:30 (45 min) – „Smak równowagi” – pokaz kulinarny Karoliny i Maćka Szaciłło (Zwierciadło)

15.30 (45 min) – Otwieranie bioder – lekcja jogi z Krystianem Mesjaszem (MesjaszYoga)

17:10 (45 min) – Robimy jogowe słodycze bez cukru – warsztat – Agnieszka Wiśniewska, Alicja Kulińska (Fundacja Szczęśliwi Bez Cukru, szczesliwibezcukru.pl)

 

STREFA DLA DZIECI Art Of Living

Przez cały dzień: Everest – niekończąca się ścianka wspinaczkowa – Himalaya

11.00 – 11.30 – Wesoła Joga dla dzieci – dla dzieci w każdym wieku

Puszczanie baniek

11.30 – 12.30 – Joga i logopedia, warsztat dla dzieci i rodziców – Gosia Stelmach-Lewandowska (Instytutmovopedia.pl)

12.30 – 13.00 – Fun for mind – zabawy poprawiające uważność i koncentrację – dla dzieci od 5 lat

Składanie origami

13.30 – 14.00 – Joga z Joko – ćwiczymy jogę i opowiadamy historię koleżanki Joko z dalekiej Afryki – dla dzieci od 5 lat

Puszczenie baniek

14.30 – 15.00 – Wesoła Joga dla dzieci – dla dzieci w każdym wieku

Puszczanie Baniek

15.30 – 16.00 – Fun for mind – zabawy poprawiające uważność i koncentrację – dla dzieci od 5 lat

Jeśli świętować Międzynarodowy Dzień Jogi to tylko w aktywny, piknikowy sposób. W programie m.in.:

  • Zajęcia jogi z dyplomowanymi nauczycielami najpopularniejszych metod i stylów jogi (joga metodą Iyengara, Ashtanga, Bikram, Kundalini, Vinyasa Flow, Sri Sri, Aerial), a także joga dla biegaczy oraz joga w ciąży.
  • Strefa spotkań Bosonamacie, gdzie można będzie też posłuchać wykładów nt. jogi i zdrowego stylu życia, a także zadać pytania ekspertom od jogi i diety, m.in. Karolinie i Maciejowi Szaciłło, którzy poprowadzą pokaz kulinarny “Smak równowagi” oraz wziąć udział w warsztacie Grzegorza Pawłowskiego z oddechu, czy zbadać poziom stresu.
  • Występy grup artystycznych: m.in. pokazy tańca indyjskiego, warsztaty malowania henną oraz występ bardzo klimatycznego zespołu Warm Heart.
  • Przepyszna strefa kulinarna: stoiska z indyjskimi, wegetariańskimi i wegańskimi potrawami, przysmakami oraz lodami i słodkościami, w tym aromatyczną kawą i herbatą indyjską.
  • Strefa relaksu: odpoczynek na leżaku, kocyku, matach, rozmowy z przyjaciółmi. Dodatkowo strefa dla najmłodszych z licznymi animacji i zajęciami dla dzieci.
  • Strefa wystawców jak co roku kolorowa: najnowsze kolekcje ubrań, mat, akcesoriów do jogi, książek i naturalnych kosmetyków, unikatowych produktów kulinarnych, mebli i przedmiotów dekoracyjnych.
  • LOT zaprasza do robienia odLOTowych zdjęć w fotobudce.

16 czerwca 2019, godz. 10:00-18:00

Łazienki Królewskie, ul. Agrykola 1

Wstęp wolny

Więcej informacji i szczegółowy program na stronie: https://dzien-jogi.pl/

FB-klik

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.