Zapaleńcy, Fanatycy lub Smakosze i Koneserzy Mięsa – to weekend specjalnie dla Was!
Wiele osób dobrze pamięta, że kiedyś kolejki po mięso ciągnęły się w nieskończoność, ponieważ był to jeden z najtrudniej dostępnych produktów, na który obowiązywał system kartek. U nas na szczęście kartek nie będzie, ale może być… kolejka, ponieważ w menu zagoszczą takie gwiazdy jak wołowina, kozina i baranina. Nie martwcie się jednak – dla wszystkich na pewno wystarczy, bo będziemy celebrować mięsne menu aż trzy dni!
Pitaya przygotuje „Dê tái chanh”, czyli kozinę po wietnamsku.
Restauracja Borpince uraczy Was „Debreceni marhatokány”, czyli duszonymi paskami wołowiny z warzywami i kiełbasą.
Eat on the Street szykuje mięsną ucztę złożoną z trzech różnych rodzajów mięsa: pieczonego 12 godzin pulled pork, a także wołowiny i kurczaka z wyjątkowymi meksykańskimi sosami w towarzystwie kolendry i mango.
Za to Ganesh Ursynów stawia na baraninę! Zjemy u nich „Gosht bhuna masala” – baraninę w sosie masala oraz „Gulmeli mutton chatta” – baraninę z siekaną papryką, cebulą w pikantnym sosie curry.
Wodzić na pokuszenie będzie też Buła i Spóła, która przygotowała wiosenną odsłonę swojego burgera. Znajdziecie w nim sos miętowy na ekologicznej maślance, rukolę, pomidora i soczystą młodą jagnięcinę.
Szykujcie się na porządną sycącą ucztę pełną smaków i aromatów, a przede wszystkim mięsa, mięsa i mięsa.
GRAMY:
Piątek 17/03
Shambalaya aka. Jarek Kulik DJ set + Konga
Bardzo piątkowy DJ set i głębokie, bogate dźwięki bębnów – tego nie możecie przegapić.
Sobota 18/03
I Say Mikey
Artysta i DJ. Trochę Polak, trochę Jankes . Urodził się w Warszawie, a dorastał w Nowym Jorku. Człowiek wielu talentów, po godzinach znany jako DJ I Say Mikey i połówka duetu AM Radio. Możecie być pewni, że w ten wieczór na pewno nie zabraknie najlepszych klubowych dźwięków.
17-19 marca 2017
Noce i Dnie, Burakowska 14
Piątek, 19:00-2:00
Sobota 12:00-2:00
Niedziela 12:00-22:00
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.