Robert Lewandowski otworzy restaurację w Warszawie

Robert Lewandowski otworzy restaurację w Warszawie.

Browary Warszawskie stają się Dzielnicą Spotkań i Smaków. Echo Investment rozpoczyna jej tworzenie od mistrzowskiego zagrania: Robert Lewandowski, kapitan reprezentacji Polski i napastnik Bayernu Monachium wraz ze wspólnikami otworzą autorską restaurację w zabytkowej Warzelni, która jest sercem tego miejskiego kwartału na warszawskiej Woli. Już jesienią 2020 roku zaproszą warszawiaków na śniadania, popołudniowe spotkania i wieczorne mecze.

Otwarty dla wszystkich i spójnie zaprojektowany fragment miasta, łączący zrewitalizowaną tkankę historyczną z nowoczesną, wielofunkcyjną architekturą, już niedługo powróci na mapę stolicy. Za rok, w kwartale ulic Grzybowskiej, Krochmalnej, Wroniej i Chłodnej, zakończy się budowa jednego z bardziej spektakularnych projektów rewitalizacyjnych w Warszawie. Nowa historia Browarów Warszawskich będzie pisana nie tylko przez budynki mieszkaniowe, nowoczesne biurowce, place i skwery miejskie, ale także przez najlepsze restauracje i przytulne kawiarnie, bary z najlepszymi koktajlami oraz cukiernie, które w sercu miasta stworzą Dzielnicę Spotkań i Smaków. Inauguruje ją restauracja Roberta Lewandowskiego i jego wspólników, która zajmie budynek XIX-wiecznej zabytkowej Warzelni.

Trio z Browarów Warszawskich

Trzy to dla Browarach Warszawskich szczęśliwa liczba. Ponad 170 lat temu trzech słynnych, wolskich browarników – Błażej Haberbusch, Konstanty Schiele i Jan Henryk Klawe – stworzyło tu najnowocześniejsze i najdynamiczniej rozwijający się przedsiębiorstwo w Warszawie. Teraz pojawia się tu nowe trio. U boku Roberta Lewandowskiego staje Jerzy Krzanowski – meblowy potentat i współwłaściciel Grupy Nowy Styl oraz Jacek Trybuchowski – jeden z najbardziej cenionych i doświadczonych menedżerów z branży gastronomicznej. Nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy poprowadzi właśnie Jacek Trybuchowski, który przez ponad 25 lat z sukcesami rozwijał restauracyjne i gastronomiczne formaty na rynkach europejskich, jak również w Stanach Zjednoczonych, Chinach i Rosji.
Restauracja zajmie całą Warzelnię, największy zachowany fragment dawnego kompleksu piwowarskiego. Charakterystyczny, ceglany budynek położony jest przy nowej ulicy Haberbuscha i Schielego, której nazwę upamiętniającą założycieli browaru wybrali warszawiacy w ubiegłorocznym plebiscycie.
 

To będzie coś specjalnego. Mamy pomysł na to wyjątkowe miejsce, choć na razie – jak każda, profesjonalna drużyna – nie chwalimy się strategią. Zapewniam jednak, że mile zaskoczymy naszych gości. W murach dawnej Warzelni powstanie otwarte, gościnne i tętniące życiem miejsce, do którego będzie się chciało przyjeżdżać nawet z drugiego końca miasta. Nasza restauracja będzie miała charakter i ogromną siłę przyciągania. Będzie można tu wpadać w drodze do pracy na śniadanie, spotykać się na biznesowy lunch, zjeść dobrą kolację z rodziną, a wieczorem, z przyjaciółmi wspólnie obejrzeć świetny mecz. Jestem przekonany, żeby każda wizyta u nas będzie przyjemna i zapewni gościom maksimum wygody, zaangażujemy do tego najlepszych ludzi oraz nowoczesne technologie. Restauracja w Warzelni będzie sumą naszych wizji, najlepszych doświadczeń i wiedzy – Jacek Trybuchowski.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.