Kolacja w Ogrodzie Botanicznym.
Już 8 września 2017 roku, o godz 19:00 zapraszamy na kolację w formie koktajlu pod gołym niebem w niezwykłym otoczeniu zieleni, ugości nas Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego.
Spotkanie rozpocznie się od uroczystej Gali otwierającej Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny, owady i miód”.
O wieczorne menu zadbają znakomici Szefowie Kuchni: Joanna Jakubiuk, Andrzej Andrzejczak, Martin Gimenez Castro, Marcin Koch, Tomasz Maćkowiak oraz Wit Szychowski.
Menu powstało w oparciu o świeże sezonowe i lokalne produkty. Wybieramy warzywa i zioła od lokalnych dostawców cześć z nich jest ekologiczna, a cześć regionalna i tradycyjna. Z niektórymi rolnikami i producentami pracujemy blisko od lat bo wiemy ze dobre jedzenie zaczyna się od dobrego produktu.
MENU:
spaghetti z kolorowych marchewek od Pana Krzysztofa ( 30km i 24h od zbioru )
pieczone ekologiczne buraki z orzechami i domowym twarogiem
seler confit i niespodzianką
ceviche z pstrąga
pierogi z tartymi ziemniakami z naszej uprawy i karmelizowana szalotka i druga opcja z białą kiełbasą od Lokalnego Rolnika
vege kanapka od Andrzejczaka w domowej bułce z ekologicznej mąki z warzywami z Mazowsza
kanapka z kaszanką od lokalnego rolnika z konfiturą rabarbarową i chrupiącymi piklami
bombetta- karkówka z świni z tradycyjnej hodowli z bio musztarda i świeżymi ziołami
śliwka w kawie z STORU
domowe ptysie z biała czekoladą
brioche z miodem od pszczelarni
Podczas kolacji goście będą mogli wziąć udział w degustacji win, oliw czy chleba na własnym zakwasie.
Dopełnieniem kolacji będą wyselekcjonowane wina które zapewni nam partner kolacji Magazyn Wino a o kawę zadbają eksperci z STOR cafe
Dla fanów rzemieślniczego piwa atrakcje zapewni Trzech Kumpli – Browar Lotny
Bilety: 100 zł
W cenie biletu: 6 wybranych pozycji z menu, 2 kieliszki wina, 2 napoje bezalkoholowe.
Informacje o biletach: http://foodlabstudio.pl/
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.