Już 25 czerwca 2023 roku w Parku Moczydło odbędzie się kolejna edycja „Wolskiego Grillowania”. Tym razem tematem przewodnim imprezy będą dania i smaki Mazowsza. Przy okazji grillowania organizowany jest konkurs na najsmaczniejsze danie kuchni regionalnej.
Goście „Wolskiego Grillowania” będą mogli spróbować tradycyjnych przysmaków, które powstaną na ich oczach,
Za pokazy kulinarne odpowiedzialny będzie znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron,
Przy okazji organizowany jest konkurs na danie kuchni regionalnej,
Na miejscu dostępne będą strefy animacji dla dzieci, a całość zwieńczy potańcówka,
Impreza potrwa od 12:00 do 18:00, a wstęp będzie bezpłatny.
Co w MENU?
13.00 (około 45-60 minut) – flaki w wersji mięsnej i vege – serwowane przez szefa kuchni Aleksandra Barona.
14.30 (około 45 minut) – darmowe warsztaty z tworzenia zdrowych i smacznych kiszonek oraz fermentacji – prowadzone przez szefa kuchni.
16.00 (około 45-60 minut) – ziemniaki pieczone z parnika z gzikiem lub śledziem serwowane przez szefa kuchni.
17.00 – wolskie rurki z prawdziwą bitą śmietaną – wywiad z właścicielem pracowni cukierniczej działającej na Woli od 37 lat – prowadzony przez szefa kuchni Aleksandra Barona, połączony z degustacją kultowych wolskich rurek.
17.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego na najlepsze danie inspirowane kuchnią tradycyjną. Do piątku przyjmujemy jeszcze wasze zgłoszenia!
Wolskie Grillowanie, 25 czerwca 2023
Park Moczydło, godz. 12:00 – 18:00.