Wolskie Grillowanie w parku Moczydło

Już 25 czerwca 2023 roku w Parku Moczydło odbędzie się kolejna edycja „Wolskiego Grillowania”. Tym razem tematem przewodnim imprezy będą dania i smaki Mazowsza. Przy okazji grillowania organizowany jest konkurs na najsmaczniejsze danie kuchni regionalnej.

  • Goście „Wolskiego Grillowania” będą mogli spróbować tradycyjnych przysmaków, które powstaną na ich oczach,
  • Za pokazy kulinarne odpowiedzialny będzie znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron,
  • Przy okazji organizowany jest konkurs na danie kuchni regionalnej,
  • Na miejscu dostępne będą strefy animacji dla dzieci, a całość zwieńczy potańcówka,
  • Impreza potrwa od 12:00 do 18:00, a wstęp będzie bezpłatny.

 Co w MENU?

  • 13.00 (około 45-60 minut) – flaki w wersji mięsnej i vege – serwowane przez szefa kuchni Aleksandra Barona.
  • 14.30 (około 45 minut) – darmowe warsztaty z tworzenia zdrowych i smacznych kiszonek oraz fermentacji – prowadzone przez szefa kuchni.
  • 16.00 (około 45-60 minut) – ziemniaki pieczone z parnika z gzikiem lub śledziem serwowane przez szefa kuchni.
  • 17.00 – wolskie rurki z prawdziwą bitą śmietaną – wywiad z właścicielem pracowni cukierniczej działającej na Woli od 37 lat – prowadzony przez szefa kuchni Aleksandra Barona, połączony z degustacją kultowych wolskich rurek.
  • 17.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego na najlepsze danie inspirowane kuchnią tradycyjną. Do piątku przyjmujemy jeszcze wasze zgłoszenia!

Wolskie Grillowanie, 25 czerwca 2023
Park Moczydło, godz. 12:00 – 18:00.

Więcej informacji tu – klik


Przeczytaj też:

Wydarzenia w weekend – klik