Wegetariański smalec

Wegetariański smalec

Składniki:

2 szklanki ugotowanej białej fasoli (ja obieram fasolę ze skóry, ale nie jest to konieczne)
2 cebule
7 śliwek kalifornijskich
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
sól i pieprz
woda

Sposób przygotowania:
  • Posiekaną w kostkę cebulę usmażyć (na kolor bursztynowy) na oleju z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą, pieprzem i majerankiem.
  • Fasolę zmiksować blenderem z dodatkiem 50 ml wody i sosu sojowego. 
  • Z usmażonej cebuli wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.
  • Do fasoli dodać drobno pokrojone śliwki kalifornijskie oraz usmażoną cebulę. Wszystko wymieszać szpatułką. 

Pasta smakuje wyśmienicie na chlebie z kwaszonymi ogórkami lub pomidorami.

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.