Sobota z kuchnią lewantyńską

Sobota z kuchnią lewantyńską. Zapraszamy do Muzeum Azji i Pacyfiku na spotkanie z kuchnią lewantyńską.

Warsztaty zostały stworzone z myślą o osobach z niepełnosprawnością wzroku. Do udziału zapraszamy wszystkich zainteresowanych.

Aby wziąć udział w warsztacie, prosimy o wypełnienie formularza rejestracyjnego.
➡ Link do formularza http://bit.ly/2xz7PDW.

Żyzny Półksiężyc to miejsce, w którym rozwinęły się wielkie cywilizacje starożytnego Bliskiego Wschodu i w którym od tysięcy lat uprawia się rośliny strączkowe, winorośl i zboża. Rośliny te stały się podstawą kuchni tego regionu i do dziś rośliny stanowią jej ważny element i są podstawą wielu potraw.

Czy hummus jaki znamy z warszawskich barów i lodówek supermarketów różni się czymś od bliskowschodniego kuzyna?
Czy pastę sezamową je się na słodko czy na słono?
Czym jest jedzenie koszerne i halal. Jak pachnie za’atar?

Tego dowiemy się w czasie spotkania z cyklu Posmakuj Warszawy.
Wszystkie potrawy prezentowane w czasie spotkania są wegetariańskie. ?

♿ Możliwość wsparcia asystenta, a także pomoc w dotarciu do miejsca warsztatów po uprzednim zgłoszeniu. Budynek w którym odbywać się będą warsztaty jest dostępny dla osób poruszających się na wózku.

13 lipca 2019, godz. 12:00
Masz pytania, zapraszamy do kontaktu:
Aleksandra Sztajerwald, aleksandra@kulturabezbarier.org

Projekt realizowany jest ze środków m.st. Warszawy w ramach konkursu „Edukacja kulturalna odbiorczyń i odbiorców kultury oraz rozwój widowni”.

Reklama

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.