W sobotę 23 kwietnia od godziny 11:00, w warszawskiej Hali Gwardii dla mieszkańców stolicy gotować będą m.in. Katarzyna Bosacka, Matteo Brunetti, Agnieszka Kręglicka, Jan Kuroń, a także inni znakomici, polscy i ukraińscy kucharze. W ramach akcji charytatywnej, której celem jest zebranie środków na pomoc medyczną w Ukrainie, organizatorzy zaplanowali szereg atrakcji.
Oprócz wyjątkowych seansów gotowania na żywo, szefowie kuchni przedstawią sekrety przygotowywania najbardziej znanych potraw wielkanocnych – tak, by zdołały zachwycić wszystkich zgromadzonych smakoszy. Zapraszamy także na wspólny posiłek przy wielkim stole. Nie zabraknie również niespodzianek dla najmłodszych.
W gronie zaproszonych do wspólnego gotowania znaleźli się m.in. Katarzyna Bosacka i Oliwia Bernady, Agnieszka Kręglicka z rodziną, Jan Kuroń i zastępca prezydenta miasta stołecznego Warszawy Michał Olszewski, Matteo Brunetti i zespół Pectus, Dimitrij Babak z restauracji Baczewski oraz Michał Toczyłowski i Jarosław Kret.
„W menu, które dla Państwa przygotowali, znajdziemy: faszerowane jajka, kiełbasę białą zapiekaną w piwie, sałatkę jarzynową, pastę alla sorrentina, tradycyjny ukraiński barszcz na uszach wieprzowych, żurek (wegański i z kiełbasą), sernik ukraiński, sernik z sosem wiśniowym oraz wielkanocną paschę” – dodaje Marcin Nowacki.
Polsko-ukraińską Wielkanoc poprowadzi Paweł Loroch – dziennikarz, krytyk i juror kulinarny, gwiazda Gastrofazy w AntyRadiu.
Wydarzenie objął swoim Honorowym Patronatem Rafał Trzaskowski, prezydent miasta stołecznego Warszawy.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.