Smak Warszawy dla Ukrainy w Hali Gwardii

Smak Warszawy dla Ukrainy w Hali Gwardii

W sobotę 23 kwietnia od godziny 11:00, w warszawskiej Hali Gwardii dla mieszkańców stolicy gotować będą m.in. Katarzyna Bosacka, Matteo Brunetti, Agnieszka Kręglicka, Jan Kuroń, a także inni znakomici, polscy i ukraińscy kucharze. W ramach akcji charytatywnej, której celem jest zebranie środków na pomoc medyczną w Ukrainie, organizatorzy zaplanowali szereg atrakcji.

Oprócz wyjątkowych seansów gotowania na żywo, szefowie kuchni przedstawią sekrety przygotowywania najbardziej znanych potraw wielkanocnych – tak, by zdołały zachwycić wszystkich zgromadzonych smakoszy. Zapraszamy także na wspólny posiłek przy wielkim stole. Nie zabraknie również niespodzianek dla najmłodszych.

W gronie zaproszonych do wspólnego gotowania znaleźli się m.in. Katarzyna Bosacka i Oliwia Bernady, Agnieszka Kręglicka z rodziną, Jan Kuroń i zastępca prezydenta miasta stołecznego Warszawy Michał Olszewski, Matteo Brunetti i zespół Pectus, Dimitrij Babak z restauracji Baczewski oraz Michał Toczyłowski i Jarosław Kret.

„W menu, które dla Państwa przygotowali, znajdziemy: faszerowane jajka, kiełbasę białą zapiekaną w piwie, sałatkę jarzynową, pastę alla sorrentina, tradycyjny ukraiński barszcz na uszach wieprzowych, żurek (wegański i z kiełbasą), sernik ukraiński, sernik z sosem wiśniowym oraz wielkanocną paschę” – dodaje Marcin Nowacki.

Polsko-ukraińską Wielkanoc poprowadzi Paweł Loroch – dziennikarz, krytyk i juror kulinarny, gwiazda Gastrofazy w AntyRadiu.

Wydarzenie objął swoim Honorowym Patronatem Rafał Trzaskowski, prezydent miasta stołecznego Warszawy.

Reklama

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.