Slow Market to przestrzeń nad Wisłą, która w każdy weekend lata gromadzi w jednym miejscu blogerów, kucharzy amatorów oraz restauratorów, serwujących dania z całego świata. W każdy weekend Plac Zabaw zamienia się w miejsce wielokulturowego tygla nowych smaków. W menu Slow Marketu znajdują się kuchnie świata, dania wegetariańskie, mięsne oraz desery.
Lista stałych wystawców na Slow Market
Kuchnia arabska – Ouce Kitchen – zwycięzca Falafel Contest 2016

Kuchnia koreańska – Inessa Kim – edukacja kulinarna, – uczestniczka TOP CHEF
Kuchnia meksykańska – Urban Burritos,
Kuchnia polska – Restauracja Z GARA I PIECA,
Smaki z różnych stron świata – LET’S GRILL,
Vegańskie burgery – Chwast Food,
Azjatyckie pierożki dim sum – The Dumplings food truck

Kuchnia polska – Jadłobus,
Kuchnia japońska – Sandwich Sushi & Roll,
Kuchnia wietnamska – To To Pho,
Kuchnia z europy wschodniej – La Pauza Świętokrzyska,
Gofry – Wszystko o śmietanie.
Chcesz zostać wystawcą Slow Marketu? Zgłoś się tutaj.
Slow Market odbywa się w każdy weekend „lata” w godzinach 12:00-21:00.
Adres: bulwar przy skwerze Tadeusza Kahla (stacja metra Centrum Nauki Kopernik).
Przy okazji warto odwiedzić Park Odkrywców przy Centrum Nauki Kopernik.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.