Pop-up restauracja smaków Jadłonomii

UDOSTĘPNIJ

Pop-up restauracja smaków Jadłonomii.

Smaki jednej z najpopularniejszych i najmodniejszych blogerek kulinarnych w Polsce zostaną odkryte podczas Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury. Jedyna restauracja z potrawami z najnowszej książki Marty Dymek ruszy już 19 maja 2017 roku w klubie festiwalowym w Ogrodzie Powszechnym w Warszawie.

W klubie festiwalowym powstanie pop-up restauracja serwująca dania roślinne z całego świata – będzie to niepowtarzalna okazja do spróbowania smaków Jadłonomii. Marta Dymek, wyjątkowo na tę okazję stworzy menu z propozycjami ze swojej nowej książki „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata” (Wydawnictwo Marginesy). To druga książka kucharska popularyzatorki roślinnej diety. – Zwiedziłam kilkadziesiąt krajów, przejechałam kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i próbowałam wegańskich potraw, przypraw oraz składników z niemal każdej szerokości geograficznej. A wszystko po to, aby dowiedzieć się, co jedzą roślinożercy na całym świecie, odkryć nowe inspirujące przepisy i wreszcie, by móc te najpyszniejsze umieścić w tej książce – mówi Marta Dymek, dzięki której wielu zażartych mięsożerców wprowadziło roślinne potrawy do jadłospisów.

Pop-up restauracja Smaki Jadłonomii, klub festiwalowy w Ogrodzie Powszechnym ul. Zamoyskiego 20 w Warszawie

19 maja, 16:00 – 22:00
20 maja, 12:00 – 22:00
21 maja, 12:00 – 22:00

Ilość porcji ograniczona.

Spotkanie z Martą Dymek: 20 maja, 12:00, Ogród Powszechny w Warszawie, prow. Sylwia Chutnik

Odnośnik do wydarzenia na FB – klik

Apostrof. Międzynarodowy Festiwal Literatury – klik 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.