ORZO zaprasza na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli

ORZO zaprasza na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli

Koncept popularnych restauracji i cocktail baru ORZO rozwija się w najlepsze! Kolejnym krokiem najzieleńszej sieci w Polsce są nowe weekendowe śniadania, do których zawitały ekologiczne jajka „0”, zastawa m.in. z Bolesławca oraz niepowtarzalne autorskie koktajle śniadaniowe autorstwa Marcina Kruka, jednego z najbardziej utytułowanych polskich barmanów.

W naturalnej miejskiej przestrzeni wypełnionej roślinami oczyszczającymi powietrze od października ORZO zaserwuje gościom NOWE i pyszne śniadania z poszanowaniem założeń filozofii zero-waste. Restauracja zaprasza na weekendowe śniadania przyrządzone ze składników najlepszej jakości, z ekologicznych hodowli i w wyjątkowej oprawie. We wszystkich śniadaniach podawane są jajka „0” posiadające certyfikat ekologiczny oraz pszenno-żytnie pieczywo wypiekane na miejscu. We wszystkich daniach nie ma śladu oleju palmowego i genetycznie modyfikowanych składników.
Do śniadań podawane są dobrane odmiany warzyw i owoców oraz inne składniki najwyższej jakości, jak łosoś z Alaski czy awokado hass.

– Okres pandemii i zamknięcia restauracji dał wszystkim do myślenia – mówi Maciej Żakowski, współtwórca konceptu – Od wielu miesięcy pracowaliśmy więc nad nowym, jeszcze bardziej jakościowym konceptem karty dań i koktajli ORZO, od składników, przez przepisy, aż po dobór porcelany i poranny weekendowy „cocktail pairing”. Niebawem na stołach tysięcy Gości ORZO w Polsce pojawią się kolejne odświeżone sekcje karty menu i dania, wszystkie oparte o koncepcję 100% naturalności i po raz kolejny z wieloma elementami zero-waste.

Już od weekendu 17-18 października ORZO w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu zaprasza
na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli.

Poznajcie śniadaniowe menu ORZO:
PERFECT MORNING
Wariacja na temat tradycyjnego śniadania english breakfast. Domowe kiełbaski chorizo, ekologiczne
jajka sadzone „0”, plastry bekonu, ziemniaki gratin, pieczarki marynowane w sosie Worcestershire,
pieczywo wypiekane na miejscu.

NERO BURGER
ORZO klasyk w nowym wydaniu. Jajecznica z ekologicznych jajek „0” zamknięta w czarnej bułce
maślanej.

EGGS BENEDICT
Dwa ekologiczne jajka w koszulce, na jeszcze ciepłym pieczywie, z blanszowanym szpinakiem z sosem
béarnaise.
Do wyboru:
– z alaskańskim łososiem
– włoską szynką cotto
– z plastrami awokado hass

EGGS AVOCADO
Śniadanie dla wielbicieli awokado! Kromka ciepłego pieczywa delikatnie grillowana na maśle, klasyczne
guacamole, dodatkowe plastry awokado i dwa ekologiczne jajka sadzone.

VEGAN BOWL
Ekologiczna granola z certyfikatem „euro-liść” pochodząca z regularnie kontrolowanych upraw ekologicznych,
jogurt kokosowy, borówki, jeżyny, melon, granat.
Koktajle śniadaniowe przygotowane przez Marcina Kruka, jednego z najlepszych i najbardziej
utytułowanych polskich barmanów:

ABSINTHE ODESSA
Nemiroff De Luxe, kordiał cascara, absynt, kwas chlebowy.MANGO BELLINI
Italicus, mango, frizzante.

Reklama

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.