ORZO zaprasza na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli
Koncept popularnych restauracji i cocktail baru ORZO rozwija się w najlepsze! Kolejnym krokiem najzieleńszej sieci w Polsce są nowe weekendowe śniadania, do których zawitały ekologiczne jajka „0”, zastawa m.in. z Bolesławca oraz niepowtarzalne autorskie koktajle śniadaniowe autorstwa Marcina Kruka, jednego z najbardziej utytułowanych polskich barmanów.
W naturalnej miejskiej przestrzeni wypełnionej roślinami oczyszczającymi powietrze od października ORZO zaserwuje gościom NOWE i pyszne śniadania z poszanowaniem założeń filozofii zero-waste. Restauracja zaprasza na weekendowe śniadania przyrządzone ze składników najlepszej jakości, z ekologicznych hodowli i w wyjątkowej oprawie. We wszystkich śniadaniach podawane są jajka „0” posiadające certyfikat ekologiczny oraz pszenno-żytnie pieczywo wypiekane na miejscu. We wszystkich daniach nie ma śladu oleju palmowego i genetycznie modyfikowanych składników.
Do śniadań podawane są dobrane odmiany warzyw i owoców oraz inne składniki najwyższej jakości, jak łosoś z Alaski czy awokado hass.
– Okres pandemii i zamknięcia restauracji dał wszystkim do myślenia – mówi Maciej Żakowski, współtwórca konceptu – Od wielu miesięcy pracowaliśmy więc nad nowym, jeszcze bardziej jakościowym konceptem karty dań i koktajli ORZO, od składników, przez przepisy, aż po dobór porcelany i poranny weekendowy „cocktail pairing”. Niebawem na stołach tysięcy Gości ORZO w Polsce pojawią się kolejne odświeżone sekcje karty menu i dania, wszystkie oparte o koncepcję 100% naturalności i po raz kolejny z wieloma elementami zero-waste.
Już od weekendu 17-18 października ORZO w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu zaprasza
na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli.
Poznajcie śniadaniowe menu ORZO:
PERFECT MORNING
Wariacja na temat tradycyjnego śniadania english breakfast. Domowe kiełbaski chorizo, ekologiczne
jajka sadzone „0”, plastry bekonu, ziemniaki gratin, pieczarki marynowane w sosie Worcestershire,
pieczywo wypiekane na miejscu.
NERO BURGER
ORZO klasyk w nowym wydaniu. Jajecznica z ekologicznych jajek „0” zamknięta w czarnej bułce
maślanej.
EGGS BENEDICT
Dwa ekologiczne jajka w koszulce, na jeszcze ciepłym pieczywie, z blanszowanym szpinakiem z sosem
béarnaise.
Do wyboru:
– z alaskańskim łososiem
– włoską szynką cotto
– z plastrami awokado hass
EGGS AVOCADO
Śniadanie dla wielbicieli awokado! Kromka ciepłego pieczywa delikatnie grillowana na maśle, klasyczne
guacamole, dodatkowe plastry awokado i dwa ekologiczne jajka sadzone.
VEGAN BOWL
Ekologiczna granola z certyfikatem „euro-liść” pochodząca z regularnie kontrolowanych upraw ekologicznych,
jogurt kokosowy, borówki, jeżyny, melon, granat.
Koktajle śniadaniowe przygotowane przez Marcina Kruka, jednego z najlepszych i najbardziej
utytułowanych polskich barmanów:
ABSINTHE ODESSA
Nemiroff De Luxe, kordiał cascara, absynt, kwas chlebowy.MANGO BELLINI
Italicus, mango, frizzante.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.