
28 luty – Tłusty czwartek. Gdzie dostaniesz najlepsze pączki w Warszawie.
Prezentujemy listę miejsc, które odwiedzamy najczęściej.
Pracownia Cukiernicza Zagoździński

Miejsce otwarte od 90 lat na Woli. Pączki codziennie wypiekane cechują się chrupiącą skórką, puszystym ciastem i delikatną w smaku konfiturą. Cukiernia wypieka tylko pączki i jest otwarta codziennie do ostatniego pączka.
Pracownia Cukiernicza Zagoździński, ul. Górczewska 15
http://pracowniacukiernicza.pl
Cukiernia Cieślikowski

Cukiernia z warszawskimi tradycjami. Bardzo smaczne pączki.
W Warszawie cukiernia posiada kilka lokali.
Cukiernia Cieślikowski Rondo ONZ, Al. Jana Pawła II 18
http://www.cukierniacieslikowski.pl
Pawłowicz – Gorące pączki z okienka
Pączki pyszne i warto je zjeść jak są jeszcze gorące. Duży wybór smaków.
Pawłowicz – Gorące pączki ul. Chmielna 13
Lukullus
Cukiernia założona w 1946 roku na Pradze przez Jana Dynowskiego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Cukiernia stawia na jakość i wszystkie produkty w swoim składzie zawierają masło a nie margarynę. W Warszawie znajduje się osiem cukierni.
Lukullus, ul. Mokotowska 52a
http://cukiernialukullus.pl
MOD
W MOD zjecie pyszna wariację amerykańskiego paczka z dziurką. Ciasto jest puszyste i delikatne oblane wyrafinowanymi polewami.
MOD, ul. Oleandrów 8

A. Blikle
Cukiernia założona 11 września 1869 roku na ulicy Nowy Świat 31.
Pączki z konfiturą różaną i polewą lukrową to najbardziej rozpoznawany produkt cukierni, ale firma A.Blikle idąc z duchem czasu wprowadziła również pączki z nadzieniem pomarańczowym z dodatkiem imbiru i polewą lukrową oraz pączki z nadzieniem wiśniowym z dodatkiem chili i polewą szampańską.
A. Blikle, ul. Nowy Świat 33
https://www.blikle.pl/
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.