Dzień Otwarty w CookUp

Dzień Otwarty w CookUp

 W sobotę 25 czerwca 2016r., poznaj CookUp Youth podczas otwartych warsztatów kulinarnych. CookUp, sieć studiów kulinarnych szykuje nie lada gratkę dla nastolatków i ich rodziców. Dwaj wyśmienici szefowie kuchni Łukasz Konik i Tomek Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty dla młodzieży.
W planie kulinarna podróż po całym świecie – warsztaty ze zdrowych, sezonowych street foodowych przekąsek i smakowanie do woli (wege burgery, spring rollsy, hummusy, kofty itp.). Przy szklance rabarbarowej lemoniady zajadając przygotowane smakołyki będzie można poznać szczegóły dotyczące autorskiego kursu gotowania dla młodzieży – CookUp Youth, który startuje już od września. 

Tym razem CookUp przygotował propozycję dla wszystkich nastolatków. Jedyny w Polsce autorski półroczny kurs gotowania od podstaw przeznaczony dla młodzieży w wieku 13-17 lat. Start zajęć zaplanowany jest na wrzesień 2016 r. W programie: 10 spotkań składających się z części teoretycznej i praktycznej, 35 godzin gotowania, 45 potraw i 2 doświadczeni szefowie kuchni – Łukasz Konik oraz Tomek Królikowski. Na koniec kursu każdy z uczestników przystąpi do egzaminu. Przyjdź do CookUp na darmowe warsztaty street food.

 

Spotkanie odbędzie się 25 czerwca br.,(tj. sobota) w siedzibie CookUp na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 i potrwa pięć godzin od 11:00 do 16:00. Nie obowiązują sztywne godziny przyjścia i wyjścia. Wydarzenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.

Więcej informacji na stronie www.cookup.pl 

Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1794340470797619/

CookUp to trzy studia kulinarne – dwa w Warszawie i jedno w Poznaniu, w których odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

Informacja o szefach kuchni:

Łukasz Konik szef kuchni Uzdrowiska Konstancin Zdrój, znany z programu Pytanie na śniadanie TVP2, jest pasjonatem kuchni molekularnej, absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego szefa kuchni do swego grona. W CookUp prowadzi zajęcia z przygotowania potraw mięsnych oraz z nowych technik kulinarnych.

Tomek Królikowski fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie (m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. Przez wiele lat był szefem kuchni kultowej restauracji Słony w Warszawie. W pracyzwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe. To nie wszystko – szef Tomasz ma doświadczenie w prowadzeniu kursów kulinarnych dla młodzieży, które prowadził w Londynie.

Dzień_Otwarty

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.