Dni Kuchni Żydów Włoskich w Warszawie.
W piątek, 16 lutego 2018 roku w warszawskiej Restauracji BESAMIM, znajdującej się w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, rozpocznie się wyjątkowe wydarzenie kulinarne Dni Kuchni Żydów Włoskich. Wydarzenie, które przyciągnie koneserów dobrego jedzenia i pasjonatów kultury żydowskiej. Wszystko to za sprawą połączenia śródziemnomorskich smaków, aromatycznych przypraw i niezwykłego, muzealnego klimatu.
Szabatowe risotto, gnocchi, caponata sycylijska, wątróbka po wenecku, policzki wołowe, a na deser torta caprese, tiramisu, pizza di beride i frittole to tylko część listy specjałów serwowanych na DNIACH KUCHNI ZYDÓW WŁOSKICH W WARSZAWIE. Przewodnikiem po kuchni Żydów włoskich podczas degustacji będzie Bartek Kieżun – dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk, znany jako Krakowski Makaroniarz, autor książki „Italia do zjedzenia.
Przygotowane dania z pewnością rozgrzeją kubki smakowe przybyłych gości i przeniosą ich wprost do słonecznej Italii.
Jeśli jeszcze się wahacie to nie warto, bo ten weekend to będzie uczta nie tylko dla ciała, ale również dla ducha dzięki Polin Music Festiwal Roots’n’Fruits. Wystąpią m.in. Synfonia Varsovia, David Krakauer i Michael Guttman.
Data: 16-18 lutego 2018
Adres: Restauracja BESAMIM, Anielewicza 6, Warszawa (Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN)
Wstęp do restauracji i na wydarzenie jest bezpłatny i nie wymaga zakupu biletu do muzeum.
Link: https://www.facebook.com/events/583456765368068/
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.