Tłusty Czwartek 2017
Dokładnie 10 dni pozostało do najsłodszego dnia roku tj. Tłustego Czwartku. W tym roku tłusty czwartek wypada 23 lutego. Wybraliśmy dla Was najlepsze miejsca z pączkami w Warszawie.
1. Pracownia Cukiernicza „Zagoździński”
„Pączki z marmoladą wieloowocową robione ręcznie według starej, sprawdzonej receptury Zagoździńskiego założyciela cukierni w 1925 roku” .
Pączki codziennie wypiekane cechują się chrupiącą skórką, puszystym ciastem i delikatną w smaku konfiturą. Cukiernia wypieka tylko pączki i jest otwarta codziennie do ostatniego pączka.
Pracownia Cukiernicza Zagoździński, ul. Górczewska 15
Cena 2.20 zł
2. Lukullus
Cukiernia założona w 1946 roku na Pradze przez Jana Dynowskiego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Cukiernia stawia na jakość i wszystkie produkty w swoim składzie zawierają masło a nie margarynę. W Warszawie znajduje się osiem cukierni.
Lukullus, ul. Mokotowska 52a
3. Cukiernia Cieślikowski
Cukiernia z warszawskimi tradycjami od 1969 roku. W Warszawie cukiernia posiada kilka lokali.
Cukiernia Cieślikowski Rondo ONZ, Al. Jana Pawła II 18
4. Cukiernia A. Blikle
Cukiernia założona 11 września 1869 roku na ulicy Nowy Świat 31.
Pączki z konfiturą różaną i polewą lukrową to najbardziej rozpoznawany produkt cukierni, ale firma A.Blikle idąc z duchem czasu wprowadziła również pączki z nadzieniem pomarańczowym z dodatkiem imbiru i polewą lukrową oraz pączki z nadzieniem wiśniowym z dodatkiem chili i polewą szampańską.
A. Blikle, ul. Nowy Świat 35
5. Pawłowicz – Gorące pączki z okienka
Tu pączki najlepiej smakują jak są jeszcze gorące. Duży wybór smaków.
Pawłowicz – Gorące pączki ul. Chmielna 13
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.