Orientalny weekend w Noce i Dnie
Od piątku 24 lutego do niedzieli 26 lutego 2017 roku Targ Kulinarny będzie pachniał imbirem, świeżą kolendrą i orientalnymi przyprawami.
Stoiska zastosują wyjątkowe połączenia smaków! Pizza lunga proponuje Sushi Pizzę – na czarnym spodzie z wasabi i łososiem, Eat on the Street kręci Viet Burrito a Buła i Spóła przygotuje Japan Burgera – z dodatkiem marynowanej rzepy oshinko i sosu sriracha.
Stoiska które naturalnie pochodzą z Azji jak indyjski Ganesh Ursynów czy wietnamska Pitaya zaoferują swoją tradycyjną ofertę – pyszny Pho czy Gulmeli Chicken Chatta.
Pojawi się również nowe stoisko – AkitaRamen.
Azja zagości również w DESEO!
AZIA – mus z białej czekolady na imbirze i liściach limonki Kaffir / galaretka z mango i marakui / creme patissiere z limonką / kruche ciasto z paloną białą czekoladą / glacage mango – marakuja
MATCHA – mus z białej czekolady i zielonej herbaty matcha / galaretka kokos – marakuja – tonka / orzechy arachidowe, biała czekolada i ryż preparowany.
Pokaz kulinarny
W sobotę o godzinie 19:00 odbędzie się indyjski pokaz kulinarny który poprowadzi Tapinder Sharma – właściciel restauracji Ganesh. Będzie gotował Punjabi Chole- tradycyjne domowe danie indyjskie z cieciorki w sosie pomidorowo-cebulowym. Tapi darzy tą potrawę niezwykłym sentymentem, gdyż co piątek mama je gotowała dla całej rodziny i wspólnie przy jednym stole je jedli.
24-26 luty 2017
Noce i Dnie, Burakowska 14
Piątek godz. 19:00 – 2:00
Sobota godz. 12:00 – 2:00
Niedziela 12:00 – 22:00
Odnośnik do wydarzenia na FB – klik
źródło: informacja prasowa
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.