Pączki

Najlepsze pączki w Warszawie
Top 5 miejsc z najlepszymi pączkami w Stolicy.

1. Cukiernia Władysław Zagoździński 

Fot. Pracownia Cukiernicza “Zagoździński”

Miejsce otwarte od 90 lat na Woli. Pączki codziennie wypiekane cechują się chrupiącą skórką, puszystym ciastem i delikatną w smaku konfiturą. Cukiernia wypieka tylko pączki i jest otwarta codziennie do ostatniego pączka. 
Pracownia Cukiernicza Zagoździński, ul. Górczewska 15

2. Lukullus 


Cukiernia założona w 1946 roku na Pradze przez Jana Dynowskiego mistrza czekolady w fabryce Wedla. Cukiernia stawia na jakość i wszystkie produkty w swoim składzie zawierają masło a nie margarynę. W Warszawie znajduje się osiem cukierni.
Lukullus, ul. Mokotowska 52a

3. Cukiernia Cieślikowski

For. Cukiernia Cieślikowski

Cukiernia z warszawskimi tradycjami. Bardzo smaczne pączki.
W Warszawie cukiernia posiada kilka lokali.
Cukiernia Cieślikowski Rondo ONZ, Al. Jana Pawła II 18

4. Cukiernia A. Blikle


Cukiernia założona 11 września 1869 roku na ulicy Nowy Świat 31.
Pączki z konfiturą różaną i polewą lukrową to najbardziej rozpoznawany produkt cukierni, ale firma A.Blikle idąc z duchem czasu wprowadziła również pączki z nadzieniem pomarańczowym z dodatkiem imbiru i polewą lukrową oraz  pączki z nadzieniem wiśniowym z dodatkiem chili i polewą szampańską.
A. Blikle, ul. Nowy Świat 35

5. Pawłowicz – Gorące pączki z okienka


Pączki pyszne i warto je zjeść jak są jeszcze gorące. Duży wybór smaków.
Pawłowicz – Gorące pączki ul. Chmielna 13

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*