Najlepsza pizza w Warszawie

UDOSTĘPNIJ
  • 1
  •  
  •  
  •  

Najlepsza pizza w Warszawie
 Za sukcesem dobrej pizza kryje się odpowiednio przygotowane ciasto. Jedni lubią żeby było wyrośnięte i pulchne, a inni cenią sobie cienkie i chrupiące placki. 

Poniżej lista miejsc, które w Warszawie oferują pizzę na najlepszym cieście.

ciao
Zdjęcie: Ciao a Tutti

Ciao a Tutti
Malutka pizzeria przepełniona domową atmosferą.
W karcie pizza klasyczna jak i bianca – bez sosu.
Ciasto delikatne, cienkie i chrupiące. Sos o smaku prawdziwych pomidorów
a wszystko dopełniają świeże składniki. 
Ceny od 14 zł do 28 zł
Ciao a Tutti ul. Niepodległości 217 / Metro Politechnika 5 min spacerem
lub Ciao a Tutti DUE Jarosława Dąbrowskiego 27

 


Zdjęcie: Spacca Napoli

Spacca Napoli
Restaurację łatwo przegapić, gdyż zlokalizowana jest w ciągu innych lokali na ulicy Świętokrzyskiej . W tygodniu przyciąga klientów oferta obiadową za 26 zł.
W menu pizze z sosem pomidorowym lub pizza bianca bez sosu, ale równie dobra w smaku. Pizza jest duża, ciasto cienkie i chrupiące z odpowiednią ilością dodatków zanurzonych w sosie pomidorowym.
Ceny od 20 zł do 30 zł
Spacca Napoli ul. Świętokrzyska 30 / Metro Świętokrzyska 5 minut spacerem

 

latomatina
Zdjęcie: La Tomatna

La Tomatina
Włoska restauracja, która z sukcesem przetrwała 2 lata w centrum Warszawy.
W ofercie dania kuchni włoskiej oraz pizza.
Ciasto pizzy jest idealnie cienkie bez wyrośniętych boków, ilość sosu umiarkowana tak aby nie zabić smaku samego ciasta
i innych składników samej pizzy. 
Ceny 19 zł – 35 zł za średnią pizzę
La Tomatina ul. Krucza 47/49  / Metro Centrum 5 minut spacerem

 

cuda
Zdjęcie: Cuda na Kiju

Cuda na Kiju
Znam dwa powody dla których warto odwiedzić to miejsce.
Pierwszy to oferta regionalnych piw a drugi to pyszna pizza.
Idealne dwa w jednym. W karcie tylko 7 rodzajów pizzy,
ale każda na bardzo dobrym – cienkim cieście.
Ceny 17 zł – 26 zł
Cuda na Kiju, ul. Nowy Świat 6/12 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.