Kolacja w Ogrodzie Botanicznym

Kolacja w Ogrodzie Botanicznym.

Już 8 września 2017 roku, o godz 19:00 zapraszamy na kolację w formie koktajlu pod gołym niebem w niezwykłym otoczeniu zieleni, ugości nas Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego.

Spotkanie rozpocznie się od uroczystej Gali otwierającej Warszawski Festiwal Kulinarny “Rośliny, owady i miód”.

O wieczorne menu zadbają znakomici Szefowie Kuchni: Joanna Jakubiuk, Andrzej Andrzejczak, Martin Gimenez Castro, Marcin Koch, Tomasz Maćkowiak oraz Wit Szychowski.

Menu powstało w oparciu o świeże sezonowe i lokalne produkty. Wybieramy warzywa i zioła od lokalnych dostawców cześć z nich jest ekologiczna, a cześć regionalna i tradycyjna. Z niektórymi rolnikami i producentami pracujemy blisko od lat bo wiemy ze dobre jedzenie zaczyna się od dobrego produktu.

MENU:
spaghetti z kolorowych marchewek od Pana Krzysztofa ( 30km i 24h od zbioru )
pieczone ekologiczne buraki z orzechami i domowym twarogiem 
seler confit i niespodzianką 
ceviche z pstrąga
pierogi z tartymi ziemniakami z naszej uprawy i karmelizowana szalotka i druga opcja z białą kiełbasą od Lokalnego Rolnika
vege kanapka od Andrzejczaka w domowej bułce z ekologicznej mąki z warzywami z Mazowsza
kanapka z kaszanką od lokalnego rolnika z konfiturą rabarbarową i chrupiącymi piklami 
bombetta- karkówka z świni z tradycyjnej hodowli z bio musztarda i świeżymi ziołami 
śliwka w kawie z STORU
domowe ptysie z biała czekoladą 
brioche z miodem od pszczelarni

Podczas kolacji goście będą mogli wziąć udział w degustacji win, oliw czy chleba na własnym zakwasie.

Dopełnieniem kolacji będą wyselekcjonowane wina które zapewni nam partner kolacji Magazyn Wino a o kawę zadbają eksperci z STOR cafe
Dla fanów rzemieślniczego piwa atrakcje zapewni Trzech Kumpli – Browar Lotny

Bilety: 100 zł

W cenie biletu: 6 wybranych pozycji z menu, 2 kieliszki wina, 2 napoje bezalkoholowe.
Informacje o biletach: http://foodlabstudio.pl/produkt/kolacja-warszawski-festiwal-kulinarny-8-wrzesnia-2017/

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*