Jedzenie, które nas wyzwala – pesachowe warsztaty kulinarne.
28 marca 2018 roku, o godzinie 18:00 zapraszamy na specjalne pesachowe warsztaty kulinarne z Malką Kafką pod tytułem „Jedzenie, które nas wyzwala”!
Tego wieczoru połączymy dwa najważniejsze elementy świętowania Pesach – jedzenie (koszerne, a przy użyciu odpowiednich składnich – koszerne również na Pesach!) i celebrowanie wolności.
W naszym pesachowym menu znajdą się:
• esencjonalny bulion
• zielone knedle macowe
• gulasz z grzybów leśnych ze smażoną macą
• charoset z winem musującym
28 marca 2018, godz. 18:00
Miejsce: JCC, ul. Chmielna 9A
Koszt udziału w kwocie podstawowej: 50zł (30zł z aktualną kartą członkowską JCC Warszawa).
Wpłaty prosimy kierować na konto Fundacji JDC Poland, ul. Chmielna 9A, 00-021 Warszawa, Bank PKO S.A. 67 1240 6218 1111 0010 4554 4962 wpisując „pesachowe warsztaty + imię i nazwisko” w tytule przelewu.
Każde dodatkowe 10zł wykraczające poza kwotę podstawową wesprze JCC w organizacji takich i innych zajęć dla dorosłych i dzieci.
Zapisy: imię i nazwisko wraz z potwierdzeniem przelewu z opłatą prosimy przesyłać na biuro@jccwarszawa.pl
Liczba miejsc ograniczona!
Uczestniczki i uczestnicy warsztatów będą również mieli szansę nabyć nową książkę Malki „GOD FOOD – Boska kuchnia” niedość, że w promocyjnej cenie.
Malka Kafka – Restauratorka i promotorka dobrego życia. Fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.
Prowadzi sieć restauracji Tel Aviv Urban Food. Była gospodynią programu kulinarnego „Koszer Macher” w Kuchnia + (Canal+). Wraz ze swoją mamą Esterą jest współautorką książki z tradycyjnymi przepisami żydowskimi. Wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.
W lutym, nakładem wydawnictwa Znak, ukazała się jej nowa książka „GOD FOOD – Boska Kuchnia”.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.