Jedzenie, które nas wyzwala – pesachowe warsztaty kulinarne

Jedzenie, które nas wyzwala – pesachowe warsztaty kulinarne.

28 marca 2018 roku, o godzinie 18:00 zapraszamy na specjalne pesachowe warsztaty kulinarne z Malką Kafką pod tytułem „Jedzenie, które nas wyzwala”!

Tego wieczoru połączymy dwa najważniejsze elementy świętowania Pesach – jedzenie (koszerne, a przy użyciu odpowiednich składnich – koszerne również na Pesach!) i celebrowanie wolności.

W naszym pesachowym menu znajdą się:
• esencjonalny bulion 
• zielone knedle macowe
• gulasz z grzybów leśnych ze smażoną macą
• charoset z winem musującym

28 marca 2018, godz. 18:00

Miejsce: JCC, ul. Chmielna 9A

Koszt udziału w kwocie podstawowej: 50zł (30zł z aktualną kartą członkowską JCC Warszawa).
Wpłaty prosimy kierować na konto Fundacji JDC Poland, ul. Chmielna 9A, 00-021 Warszawa, Bank PKO S.A. 67 1240 6218 1111 0010 4554 4962 wpisując „pesachowe warsztaty + imię i nazwisko” w tytule przelewu. 
Każde dodatkowe 10zł wykraczające poza kwotę podstawową wesprze JCC w organizacji takich i innych zajęć dla dorosłych i dzieci.

Zapisy: imię i nazwisko wraz z potwierdzeniem przelewu z opłatą prosimy przesyłać na biuro@jccwarszawa.pl

Liczba miejsc ograniczona!

Uczestniczki i uczestnicy warsztatów będą również mieli szansę nabyć nową książkę Malki „GOD FOOD – Boska kuchnia” niedość, że w promocyjnej cenie.

Malka Kafka – Restauratorka i promotorka dobrego życia. Fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki. 
Prowadzi sieć restauracji Tel Aviv Urban Food. Była gospodynią programu kulinarnego „Koszer Macher” w Kuchnia + (Canal+). Wraz ze swoją mamą Esterą jest współautorką książki z tradycyjnymi przepisami żydowskimi. Wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne. 
W lutym, nakładem wydawnictwa Znak, ukazała się jej nowa książka „GOD FOOD – Boska Kuchnia”.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.